Skåningen och dennes dialekt

Har aldrig skämts för att prata skånska, ännu mindre över att det klart och tydligt höras att jag är malmöit. Det har alltid tillhört mig, varit en del av min egen personliga definition. Jag har alltid uppskattat folk som pratat andra dialekter, men kanske ännu mer de som pratat som mig själv.
Var ju hos Annapanna nu i helgen och det första jag sa till henne var att hon glömt bort sitt skånska kulturarv! Början av alla hennes meningar är okej, då låter hon som vanligt, men hon avslutar allt på typisk göteborgska. Inget fel med det kanske, det är tom lite gulligt. Men ja, jag tror att jag reagerar på att det inte är hon, om ni förstår? Men iaf, jag gav mig fan på att jag skulle få henne att prata skånska igen innan jag åkte hem. Tror ni att jag lyckades? Fan heller. Hon lyckades dock med bedriften att få mig att prata göteborgska. Nu låter jag som en hobby-Glenn. Innan jag vet ordet av börjar jag väl heja på IFK också.. Det värsta är ju att jag inte har gått tillbaka till skånskan än heller. Klart att man påverkas av folket man umgås och pratar med och det är därför Anna pratar som hon gör - men jag då?! Jag är ju hemma igen nu.. Kom på det idag dock - jag umgås med en massa göteborgare i skolan. De håller kvar min dialekt. De har inte ens påpekat dess existens idag. Men! Tappa inte hoppet! En gång malmöbo, alltid malmöbo.. Min dialekt kommer tillbaka. Nån dag. Annas också! (Trots att hon aldrig varit malmöbo).


Är i Göteborg och hälsar på Annapanna

Jag lever. Alla är inte goa' och alla heter inte Glenn, men hittills är Göteborg en rätt trevlig stad ändå. Har sovit, ätit, varit på stan, kollat bio och lite annat smått och gott. Nu väntar Eragon på dumburken och sen så får vi väl se vad som händer. Puss och kram till alla er söder om Hallandsåsen!

Dumma internet och ännu dummare människor

Nu när jag väl bestämt mig för att skriva lite mer annorlunda saker så hänger datorn sig och glömmer bort att publicera mitt långa inlägg som jag skrev nyss.. Det var synd, skrev ett långt hat-inlägg där jag beklagade mig över alla idioter på Lunds Universitet som tror att man kan hindra spridningen av H1N1 med hjälp av handsprit. Idioti.
En annan sak jag stör mig på är att de har satt upp handtorkare på Fysicum. Vems briljanta idé det var har jag ingen aning om, men jag kan ju lova att det var nån administrationstönt iaf, en välutbildad (nej, allmänbildad) människa förstår väl att det är hälsosammare att inte tvätta händerna alls efter ett toalettbesök än att tvätta händerna först och sedan förpesta dem igen i handdukstorken?? Idioti igen. Utsträckningen går inte att beskriva alltså.

Ny infallsvinkel - en annorlunda blogg?

Jag har fått klagomål. Eller nej, inte klagomål i den bemärkelsen - snarare en kommentar om att min blogg var roligare och mer läsvärd innan. Idag är den mer ett sätt för folk att ha koll på vad jag gör. Det är mycket möjligt att detta är sant, men vad kan jag göra? Många dagar är det tusen andra saker som drar i en, då orkar jag inte riktigt sitta och fila på ett värstinginlägg direkt.  Dessutom har väl bloggen gått lite upp och ner ända sedan mitt lilla uppehåll i vintras/våras. Jag saknade inspiration, kände mig seg och undrade varför jag borde blogga - för min egen eller för alla andras skull? Den frågan är självbesvarad. Om jag inte vill så bör jag inte heller skriva. Dock så är situationen annorlunda nu. Jag vill skriva, det är så himla mycket jag vill säga! Sitter faktitskt en hel del och spånar på nya idéer och ämnen att skriva om - dock får jag aldrig tummen ur röven att faktiskt skriva ner min tankar. Men jag ska försöka bättra mig - jag har faktiskt en hel del att dela med mig av.

On my way to the west coast

Jag har bokat biljetter till Göteborg! Nästa helg är det dags för mig och Annapanna att göra gatorna osäkra! Haha, längtar massor, det var länge sedan jag träffade henne.. På agendan står hittills bara bio, men jag planerar att fylla ut den med besök i några fina second hand-butiker, en titt på Chalmers och lite annat trams. Kommer bli super!

Bilden tog jag i Göteborg i somras, det var verkligen en heldag, hehe..

 


Helgen lider mot sitt slut. Igen.

Men men, är iaf nöjd med helgen. Massa mys! Igår var det filmkväll hos Lange, det blev en bra och en dålig film. Efteråt fick Ola vara fyllechaffis till min käre far.. Det gick som det gick.
Imorse blev det frukost/brunch på Systrar och Bröder. Väldigt mysigt och otroligt god mat! Verkligen värt pengarna. Nu är jag hemma och ska sätta igång med plugget, sen så blir det väl att åka och handla något till middag. Jobbigt. Jag vill också vara lite ledig.


Det var så vackert att jag ville gråta

Lars Winnerbäck. Mitt livs kärlek. Konserten var fullkomligt underbar! Publik-kontakt, vackra sånger och en känsla av att han kramade om oss allihopa. Det är verkligen obeskrivligt.
Jag och Julia träffades utanför Baltiska Hallen igårkväll och snacka om att kön var lång! Det gick dock fort ändå. När vi kom in hängde vi av oss våra ytterkläder, och tror ni inte att Martina står i garderoben! Haha, det var en trevlig överraskning, måste jag säga :) Har ju i princip inte sett en enda 06a sedan studenten.. Men iaf, kom in iaf och fick bra platser rätt nära scenen. Det enda negativa var väl att jag hade ställets längsta kille framför mig.. Och han skymde den underbara utsikten! Men iaf.. Förbandet Andreas Grega (såg ut som Lasses och Timbuktus kärleksbarn) satte hög nivå redan i starten (jag och Julia störde oss lite på Gandalfstaven bara), självklart lyckades Lasse höja den mer sen dock xD Men ja, jag har inte så många ord för det hela.. Kärleken till Lasse är oändlig och glasklar, man kunde inte annat än älska konserten. Allt var så himla fint!
Jag är salig. Detta är ren lycka. Eufori. Se själva.Saker jag funderat, och stört mig, på

  • Att min föreläsare ser ut som en rädd kanin var gång han ska berätta något för oss. Det ser ut som om han blivit nerjagad i ett hål av 130 hungriga rävar eller något. Inte bra, han inger inte respekt direkt.
  • Diskussionen om flyktingbarnen i Hököpinge. Pallar inte höra mer. Tycker att alla kommuner borde dela på ansvaret, Malmö kan fan inte stå för allt. Dock tycker jag inte att det borde gått så abrupt till som det gjorde. Vellinge kommun har faktiskt också ett och annat att säga till om.
  • Skånetrafikens senaste påhitt - jojokorten. För helvete, lampan lyser röd mer än varannan gång och det skapar fan mer köbildning än det gamla systemet med magnetremsor.
  • SJ. Varför i helvete är det dyrare att åka tåg klockan 6 än klockan 5?!
  • Benson. För mycket ordbajseri för min smak.
  • Vädret. Jag är fan gjord för att bo längre söderut.
  • Jag har kännt mig lurad idag. Eller ja, lite i flera dagar. Har köpt två mössor den här säsongen och bägge har gått sönder inom loppet av en vecka. REKLAMATION!
  • Alla affärer. Ge er, skyltsöndagen är inte förrän nästa vecka, kan ni inte vänta med plastgranarna och ljusstakarna tills dess iaf? Ni sliter ut julen innan den ens har börjat.

Tror att det räcker för idag. En positiv sak dock - Winnerbäck på fredag, inte sant Julia?! :)


Måste berätta om min lördag!

Minns långt ifrån alla detaljer, men i det stora hela så skulle jag, Saga, Simon och Ellen spendera en halvdag/kväll/natt ihop i Malmö och Lund. Det började med att vi inte hittade Simon så vi tre töser gick för att fika. På vägen till Barista lyckades vi dock få tag i honom så vi fyra gick och drack kaffe ihop. Efter ca en timme inne i värmen så fick det räcka och vi begav oss mot Kronprinsen och Simons lilla etta. Spänningen steg då vi närmade oss, men vi var tvugna att handla först. Övertygade om killars opålitlighet i köket begav vi oss till Hemköp för att införskaffa middag. Simon stod dock på sig och köpte inte en enda matingrediens som vi ville ha - och idioten vägrade dessutom säga varför! Men men, nervösa var vi iaf fram tills vi kom hem till Simon och vi fick se att han redan hade fixat allt! Då förlät vi honom för alla dumma saker vi sagt och för att kompensera så bakade vi äppelkaka xD Han blev nog lite nervös dock, vi tre visste ju inte riktigt var allt fanns, och sen när vi väl hittat det så kom vi inte ihåg vart vi tagit det ifrån.. xD haha, men kul hade vi iaf. Middag följde och Eurotrip gick i bakgrunden. Efter det blev det att försöka sätta i oss den gigantiska kakan och sjunga Sing Star. Simon förlorade, stackaren :P men vi andra var inga lysande stjärnor heller direkt.

  


Mitt i alltihop fick Simon ett samtal av Niklas som tydligen hade hela SSK:s korridor för sig själv och helt plötsligt så begav vi oss mot Lund. Förfest hos Niklas och runt midnatt drog vi fem oss mot AF-borgen. Trevligt folk, skitsnack och kasedans (!) följde. Simon och jag kom fram till att vi inte alls kunde dansa ihop - mest för att jag bara vill bestämma hela tiden och inte kan låta Simon föra xD Istället blev det dans med Niklas som var för full för att ens orka försöka bestämma. Det gick väldigt bra ändå dock, och ett stort plus var ju ändå att han var från Trelleborg så jag slapp höra nån konstig dialekt hela kvällen :P
Gav upp vid 3 och tog sista bussen hem med Simon, lillkillen var på väg att bli förkyld och var lite smågnällig så det var bara att bita ihop.. Kände att jag kunnat stanna längre och tagit första bussen hem istället, ett annat alternativ hade annars varit att sova hos Niklas (vet dock att hans säng inte var tom den natten), kände då att det var bättre att åka med Simon då, det är inte kul att ta bussen hem ensam heller..
Satt på Södervärn och väntade på sista 7an då en kille kom och satte sig brevid mig. Inte skum alls, faktiskt, han började prata med mig och det visade sig att han går molekylärbiologiprgrammet i Lund. Kom in på samtalsämnen om allt från skolan till var vi bodde, gymnasier och folk som kunde varit gemensamma bekanta. Busseresan till Stolpalösa gick ovanligt fort och det var nästan lite sorgligt att säga hejdå. Kändes ju som om det fanns tusen saker till att snacka om. Men skitsamma, kanske stöter på honom igen - allt är ju möjligt i den osannolika staden. 


Fan ta dig, Sophie!

Hatar listor.. Men okej, för första och sista gången!

1. Hur gammal är du om fem år? 24, alltså fortfarande ung (och dum)

2. Vem var den sista du träffade? Mamma

3. Hur lång är du? 1.79 cm kanske?

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Eurotrip (igen) med Saga, Simon och Ellen

5. Vem ringde senast? Ola

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Ellen om att vi måste göra en favorit i repris gällande igår!

7. Vad är helgens planer?
Då får det bli nästa helg och då blir det julbak med mormor och kanske lite mys med en pojke <3

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa. Man får mer sagt då.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Fortfarande nygifta, haha.

10. När såg du senast din mamma? Typ 5 minuter sedan.

11. Vilken ögonfärg har du? Ljusbruna.

12. När vaknade du idag? Blev väckt vid 10.. Gick upp 2..

13. Har du någon gång hittat en katt? Ja. Eller typ. Han hittade oss xD

14. Vilken är din favoritplats? Skitsamma så länge jag gillar den jag sitter brevid.

15. Vilken plats föredrar du minst? Att sitta med ryggen mot folk, tror jag.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Eh, är förhoppningsvis klar med skolan, utflugen från Lindeborg, bra jobb och någon att dela vardagen med :)

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Spindlar under täcket (gäller fortfarande).

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? Niklas

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Det beror på. Äger några men missade deras storhetstid så jag får nog säga ja där.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Det beror på om man sover ensam eller inte, haha.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 3. Två att ligga på och en att krama.

23. Hur många landskap har du bott i? Ett. Skåne.

24. Har du någon gång spytt på någon?
Förmodar att jag kräkts på mamma som barn, men inte på 15 år xD

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Ooh, skor!! Men barfota är mysigt det med.

26. Är du social? Jadå!

27. Vilken är din favoritglass? Gräddglass, faktiskt. Med jordgubbssmak. Annars är jag barnsligt förtjust i päronsplit fortfarande, haha.

28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Flytta, lite av det som hindrar nu är ju att jag inte vill ta studielån.. En miljon hade fixat det problemet.  

29. Tycker du om kinamat? Absolut! Men typ bara från en restaurang i Malmö.

30. Tycker du om kaffe? När det faller mig in, måste vara sugen.

31. Vad dricker du till frukost? Te, juice eller någon proviva.

32. Sover du på någon särskild sida? Närmst väggen.

33. Kan du spela poker? Hehe, nejnej, det vore att förödmjuka mig själv ju!

34. Tycker du om att mysa? Klart, dock mer med vissa än med andra.

35. Är du beroendemänniska? Absolut. Annat vore att ljuga..

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, faktiskt inte.

37. Vill du ha barn?
Ja, vem vill inte ha en kopia av sig själv liksom?

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och turisttyska. Kan väl förstå de andra nordiska språken rätt okej.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope.

40. Föredrar du havet eller en pool? Pool. Ingen tång där.

41. Vad spenderar du helst pengar på? SKOR!!

42. Äger du dyrbara smycken? Ja.

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Cashewnötter.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag vet inte.. De är många som får mig att skratta :)

46. Välj ett ärr på din kropp? Vänstra knät, trasig poolkant i Bulgarien typ 2003..

47. Vad har du för ringsignal?
Bamse! xD

48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? Mamma har nog sparat en del, vet inte något specifikt dock.

49. Flirtar du mycket? Hehe, vet inte. gör jag?

50. Vart togs din profilbild? I Österrik fakiskt.

51. Kan du byta olja på bilen? Ja!

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej. Trodde jag skulle få en gång dock.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Håller på med Marian Keyes' "This charming man"

54. Läser du dagstidningen?
Sydsvenskan.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej. Har ju Sydsvenskan xD

56. Dansar du i bilen? Nej, men sjunger :)

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rockklassiker går i alla tre bilarna..

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "Tränar, kommer efter kl 13"

59. När var du i kyrkan senast? Per och Sissis bröllop den 5e september.

60. Vilka personer utmanar du: Julia, Anna, Annie!


Fredag & lördag

Skola först som vanligt, sen så skulle jag hitta till mormor och morfar i Bara. Det gick bra ända tills jag körde vilse i Staffanstorp xD Det löste sig dock. Lunch i Bara, en runda inom jobb, hem och sov middag, gjorde mig fin och sen så var klockan 7 och Ola kom och hämtade mig. Middag på en liten mysig restaurang vid Konsethuset och sen såg vi premiären av 2012. Väldigt välgjord film, dock har jag svårt att köpa det.. Lider lite av det där "det-händer-ändå-inte-mig-syndromet". Men jag är nöjd med kvällen. Verkligen.
Idag blir det Malmö-sightseeing med Simon, Saga och Ellen och efter det middag hos Simon. Ikväll blir det Gåsafesten i Lund med samma människor. Gäss we can!

Jaa..

Underbart mysigt. Har inga andra ord för det.

Svin i armen och annat trams

Efter att ha fläkt runt halva stan (skulle tydligen ända ut till Sege Park) så fick jag träffa folk från Röda Korset och innan det gått 30 sek så hade jag en spruta svin i armen. 30 h senare så mår jag bra, men jag erkänner att jag var lite nervös. Men nu är det gjort.
Vad har mer hänt? Hm, har planerat in en pubrunda till Rydbergs nästa onsdag, har pratat med John och Emma, Ola har tagit körkort, Tove har blivit ihop med Oscar, jag har varit på biblioteket och lånat "Kvantsprånget".. osv osv. Massor som händer just nu. Och mer är på väg! Helgen är gullbokad med aktiviteter och annat mys (börjar nog snarare än jag tror, inte sant?). Kommer bli bra, längtar redan.

Hjälp?

Vill ha fatt i en Winnerbäck-tröja. Gärna innan konserten den 20e. Tips? Eller kan ni bara skänka den till mig av ren givmildhet om ni nu har en? Det är nämligen synd om jag kommer till konserten och sen så säljer de inget där.. Vill ha!!

Söndag

Fars dag idag. Uppvaktade gubben lite nyss med ett par vantar, haha :) Natten/morgonen spenderades med Ola och sedan plågade jag mig själv (?) med två timmar yoga på Friskis. Jobbigt som fan, men sjukt underbart samtidigt. Sammanlagt har jag spenderat fyra timmar med att göra solhälsningen och annat kul den här veckan och jag måste erkänna att det är skönt att komma igång lite igen, lade ju allt på hyllan fullkomligt när tentaperioden började närma sig. Men nu jävlar!
Sitter med kärnfysiken nu och ska åka till Bara om ca 90 min. Fars dag firas enligt traditionen hemma hos mormor och morfar ätandes kåldolmar. Inte min favorit kanske, men när man bara får det en gång per år så längtar man ändå.

Vad gav ni era pappor idag?

Helg!!

Under fredagen så bar det av till IKEA. Tio förvirrade lundastudenter hoppade på buss 170 mot Svågertorp och sedan blev det ca fyra timmars intensivt shoppande på världens näst störtsa IKEA-varuhus. Jag fyndade ett stekjärn, haha, de andra hittade nog bättre saker dock. Fast vi var lika lyckliga allihop!
Kvällen spenderades i gott sällskap med det älskade kollektivet hemma hos Oscar. Spelade kort och snackade skit (även om Oscar nog hade lite svårt att hänga med i svängarna, haha) och pojkarna drack sprit. Gav upp vid midnatt. Gick upp imorse för att göra färdigt Toves överraskning och sedan bar det upp i stan där jag, Ola, Lange och Victor visade runt Julia och Peter :) Tror att de blev glada iaf. Tove mötte också upp och hon blev väldigt glad över mitt och Olas lilla konstverk, haha. Allt för sig, gumman <3
Ikväll blir det middag hos grannen och sen så sticker jag väl hem till Ola eller något. Vad ska ni andra göra resten av helgen?


Lill-lördag och snart vanlig lördag igen

Igår var det premíär för mig på Pub Rydbergs. Middagen kostade 20 kr och livslångt medlemskap 5 kr. Massa skitsnack, nya människor och massor av intryck. Något som förvånade mig var att Fysicum lyckas locka till sig så pass många andra från andra utbildningar. Ett helt bord togs tex upp av LTH:are. Hade väldigt mysigt, åkte dock hem vid halv 11 eftersom jag vill fungera någonlunda ordentligt imorse. Det misslyckades, kändes som om någon hällt eter i mina öron eller nåt.. Plugg i skolan hela dagen och nu är jag hemma iaf, ska pyssla lite mer relativitetsteorin och sen så blir det yoga med pojkarna (om de vågar då, haha).

Imorgon är det äventyr för mig och en massa lundabor på IKEA. Detta kan bli intressant. Vi kommer in vid 1 typ, öppen inbjudan om ni vill se folk från andra sidan Hallandsåsen ;) Men imorgonkväll är lite tom dock, vad händer?


Schrödinger hade en gång en liten katt..Ooh, underbara känsla!
Har ju börjat studera kvantmekanik igen och den där halvt förvirrande, oförstående känslan av att allt är ogreppbart blir bara mer och mer påtaglig. Sitter med speciella relativitetsteorin nu, blandar det lite med längdkontraktion, tidsdilatation och dopplereffekt. Det känns faktiskt bra att återigen ha en aning om vad man sysslar med (mekaniken ska jag lägga bakom mig ett tag, omtentan är ju inte förrän i januari). 
Av någon anledning har alltid kvantmekaniken fått mig att bli allmänt förvirrad, men många håller nog med mig om att det är att blunda och svälja, helt enkelt. Det blir mycket lättare då. Eller ja, så var det på gymnasiet iaf. Men fick en formel och sen så var det bara att använda den. Nu går vi igenom härledningarna också.. Blä. Det är ju ännu jobbigare, men samtidigt så är det lättare, man ser var allt kommer ifrån istället för att bara få formeln (säger inte att det är kul att häleda γ för det..). Men iaf, lite mysko inlägg det här, men det känns som om jag har koll på vad jag gör. Ska försöka lokaliera en begagnad version av Kvantsprånget också, tror att den kommer ge mig ännu större försprång ;) För tack vare Henrik så känns det som om jag har det. Har snart gått en hel vecka och det är inte en enda formel eller uttryck som jag inte hört innan. Underbart! Samt all teori som tvillingparadoxen, svartkroppsstrålning och dopllereffekt nämndes ju också på Einar, så detta känns faktiskt väldigt bra. (På tal om tvillingparadoxen - jag var den enda som visste varför den inte är giltlig i den speciella relativitetsteorin utan kräver den allmänna, haha). Men nu ska jag och Benson fortsätta mysa, sen så bär det av till Lund och Rydbergs.

Just det..

Kuggade mekaniktentan. Hade 1,5p från godkänt vilket suger lite. Men det gör inte så mycket, jag var rätt så inställd på att kugga ändå typ redan tre veckor innan.. MEN!! Jag klarade elläran dock ;) 25/35 innebär ett godkänt med stark marginal. Var dock bara 2p från vg, vilket suger lite det också.. Men bättre lycka (till mig) nästa gång!

Besvikelsen är obeskrivlig

Hur många Henrik med glasögon i 30årsåldern som doktorerar i astrofysik kan det finnas i Lund? Två stycken, tydligen, för det var fan inte (tyvärr) Henkepenke som dök upp på optiklektionen iaf..

Prognos inför morgondagen;

- Och här så ser man tydligt att..
- Men asså Henrik, jag fattar inte.
- Klart du gör.
- Nej, det är jättejobbigt!
- Men det lugnt, det löser sig!
- Men nej, det gör det inte!
- Jodå klart, det klarar ju du.
- *suck..* Nej, men du kan inte säga så när det inte löser sig!
- Klart jag kan! Haha


Och så kommer han gå iväg igen. Gymnasiet all over. Kommer älska det!

Vad fan..?

Statistiken har trefaldigats idag och jag har ingen aning om varför.. Senast något sådant här hände så var jag publicerad på startsidan två gånger samma vecka, men den här gången förstår jag inte varför. Skumt.

Underbara helg!

Det var längesedan jag njutit så här mycket av att vara lite ledig. Visst, ledigheten var ju inte optimal med tanke på att jag satt med labbrapporten igårkväll, men en stor sak är annorlunda - jag har inte nästa tenta förrän den 12e januari. Tacka gud för det..
Min ledighet har jag idag firat med att köpa skor och en underbar vit tröja på Mobilia, nynnat på Krunegård och som avslutning så ska jag skriva klart labbrapporten. Det känns som slutet på en era. Grattis till mig! Jag överlevde ju ;)

RSS 2.0