Elinor turned 18!!

Och detta skulle då firas på Chokladfabriken. Jag, Emma, Jimmy och Malin skulle förgylla Elinors stora dag. Efter många om och men (bla efter mycket diskussion i kön in till Choklad) så blev det Bodoni. Det var faktiskt länge sedan jag hade så kul på ett uteställe. Det var ett live-band, Jackie Kahn, som spelade underbart bra punk-rock. Deras fanclub var också kul, de stod längst fram i publiken och skrek "Visa pattarna!!", det var roligt för det var ju bara killar i bandet.. Men de löd sina fans och så stod de där i bar överkropp allihopa, haha. 
Sedan så var det rock och techno på dansgolvet som gällde. Medelåldern låg väl på ca 23, men mentaliteten var mycket yngre. Något jag gillade skarpt var att folket inte brydde sig om hur de såg ut. De skrattade, dansade galet och hade allmänt roligt till allas förtjusning. Stämningen var avslappnad, helt enkelt (kanske lite för avslappnad, det var en kille som gick runt i morgonrock, haha).
En väldigt rolig kväll. Det får vi göra om :)

Mitt tragiska liv continues..

Haha, eller nej, så hemskt är det faktiskt inte.. Har bara inte haft så mycket att skriva om på sista tiden.. Har dock en del att göra som vanligt. Något positivt är iaf att planeringen inför allt studentfirande börjar ta form. Är nästan klar med mitt uppdrag!
Sedan så ska jag ut och dansa imorgon med Emma och co. Elinor har nyss fyllt 18 (hon är ju bara en sketen liten 91a, haha) så imorgon så skall hon firas med pompa och ståt. Vet dock inte vart vi ska.. Kanske Deep eller Chokladfabriken.. Vi får väl se vart vi hamnar.
Annars så börjar vi bli klara med renoveringen här hemma. Idag så fick vi hem det nya matsalsbordet. En snygg skapelse med marmorskivor mitt i, dock så är det lite trångt här hemma nu eftersom vi fortfarande inte har fått sålt det gamla, haha. Någon som är intresserad? Kan lägga upp en bild i så fall..
Var i Lund idag också. Vi små gymnasister från Einar H. får läsa vår VMK-kurs på universitetet. Hade första föreläsningen idag och jag måste erkänna att jag kände mig jättesmart! Kunde i princip redan allt som föreläsaren pratade om. Det var ett litet bevis på att NV var ett bra gymnasieval :) Och jag gillar universitetet.. Kanske får bli molekylärbiologi där ändå..


Pillernarkoman??

Under förkylningssäsongen (som nu drabbat mig ordentligt) så bunkrar jag upp med ordentligt med receptfria piller för att kunna självkurera mig själv. Här föjler en lista på allt jag har i min handväska:

- Ipren (mot huvudvärk)
- Alvedon (mot feber)
- Colizin (gula naturpiller mot halsont)
- Mucoangin (taggtråd turns spaghetti)
- Läkerol eukalyptus (för ömma halsar)
- Bafucin (smakar skit)
- Strepsils citron (fin färg iaf..)

Fråga mig inte hur jag får plats med allt.. Hjälper det då? Hm, vettefan. Inbillar mig det iaf.

Studentfirande..

Det närmar sig nu.. Om jag inte hörde helt fel så är det bara 137 dagar kvar till det smäller! Studenten, ja. Nh06n har blvit stora och ska ta sig ut i den grymma vuxenvärlden. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att någon av oss är redo för detta ännu, varken vi i klassen (vår psykiska mognad matchar inte vår fysiska), våra lärare (de kommer sakna oss något förfärligt, vem ska nu liva upp skolan??) eller världen (herregud, jorden kommer gå under när vi ska ut och leva livet)..
Men innan den stora dagen så är det iaf dags för en massa planerande.. Jag sitter i studentkommittén (inte frivilligt) och är ansvarig för studentmiddag med tillhörande utgång plus studentfirandet på själva studentdagen. Just nu har jag lite problem.. Öresundsgruppern verkar ha bokat Hipp för vissa utvalda skolors räkning den dagen. Var ska vi då vara? Jag har försökt att få tag i Étages ansvarige, men inte lyckats på snart fyra veckor.. Var gömmer sig människan? Hm, men jag ska hitta den här personen, får väl leka stalker ett tag till bara. Den som väntar på nåt gott..
Men jag har iaf lyckats boka bord till studentmiddagen på Årstiderna i Kockska huset för oss i Nh06n plus lärare, sedan så har jag även fixat in oss på Buddha Lounge där vi ska avsluta kvällen. Det låter väl trevligt?
Såå.. Studentmiddag den 22a maj. Den stora dagen dock, STUDENTEN, sker den 5e juni om ni nu mot förmodan missat det.. Utspark på Söndertull kl 17... Det blir en jävligt bra dag, känner det på mig..

För vi ska ta studenten, för vi ska ta studenten, för vi ska ta studenteeeen.. FY FAN VAD VI ÄR BRA!!!!

"Du kan kalla mig snoret"

Jag är förkyld. Det känns verkligen som om jag är dödssjuk! Oftast har jag immunförsvar som jag-vet-inte-vad, så när jag väl blir sjuk så känns det som om världen rasar samman.. Näsan rinner, halsen ömmar och jag ser stjärnor emellanåt. Jag ska fan nysa ner den grisen som smittat mig! Det här är inte snällt. Jag har fan inte tid att vara sjuk..
Men nej, jag ska inte gnälla mer. Jag ska läsa kattboken, pimpla te, knarka halstabletter och tugga fradga när alvedonen är slut.. Önska mig lycka till.


Uppdatering

Känns som om jag borde skriva något.. Vet inte vad, bara. Mitt liv är inte så händelserikt just nu.. Gamla relationer känns konstiga och slitna, nya känns enerverande och överväldigande. Slutsats - har ingen att umgås med som inte får min hjärna att gå på högvarv.
Något som däremot har varit händelserikt på sista tiden är skolan. Det är jobbigtjobbigtsuperjobbigt och fullkomligt oförståeligt. Visste ni att det enda som verkligen stämmer är hastighet? Allt annat är relativt, tex tid och längd. Jag måste erkänna att en sekund inte är en sekund alltid, men jaa.. Relativitetsteori, yes indeed..
Annars så har jag varit ute och lullat på stan, ätit god mat och pluggat så mycket att hjärnan håller på att rinna ut genom näsan. Men sånt är livet på NV, inte sant?
Hm, vad mer? Jo, jag har varit hos frissan :) Tyckte att håret såg lite mörkt ut så jag tyckte att jag lägga i lite ljusare slingor. Senast jag gjorde det så blev jag verkligen nöjd, men den här gången kände jag mig bara lurad. De slingade inte hela håret utan tog bara vissa delar. Jag, tjatig som vanligt, undrade varför. Till svar får jag: Men det behövs inte, vi korrigerar det senare om det behövs. Okej, tänkte jag, men sen när jag såg att de lade till på min räkning för denna korrigering så blev jag arg. De kunde ju faktiskt upplyst mig om att det skulle kosta extra för det.

Det som är konstigast i mitt liv just nu annars är väl det att jag känner mig ensam. Innan var vi några stycken som umgicks flitigt, men nu så hör de inte ens av sig. Ibland så pratar vi och då berättar de att de ska ut och göra saker, men många av gångerna frågar de inte ens om jag vill med. Ska det bli såhär bara för att jag och John inte är ihop längre? Ska jag mista mina vänner bara för att han och jag inte träffas längre? Jag tycker att det är synd och jag saknar dem allihopa.. På ett sätt känns det som om jag måste bli tillsammans med John igen bara för att jag ska kunna ha ett socialt liv med vissa personer och det är inte heller rätt.
Då får det helt enkelt vara så som det är, hur jobbigt det än är.

Aquarius & Let the sun shine in

Sitter här vid datorn och låter hjärnan åka på en liten nostalgitripp tillbaka till skolavslutningen i nian -06. Varav detta? Jo, har radion på och Aquarius började spelas. Detta är den traditionella låten som Lindeborgsskolans skolkör sjunger när niorna går ut genom rosenkransen. Jag har bara glada minnen från den dagen (låter kanske konstigt, men min klass, älskade H9, jublade när vi gtick ut. Alla andra klasser bölade ögonen ur sig, de tyckte att det var sorligt att sluta. Min klass var bara lycklig över att få slippa varandra, haha). Jag var otroligt lycklig över att jag skulle få slippa alla idioter i klassen och bara få lov att börja om, börja göra något som jag verkligen ville. Nu, snart tre år senare, så sitter den känslan i. Jag är lycklig, jag gör något jag tycker om och det känns som om jag har hela världen framför mina fötter. Framtiden är lika ljus nu som den var den dagen jag slutade nionde klass.
Snart är det ju dags för studenten.. En skillnad nu jämfört med innan är att jag inte alls är helt säker på vad jag vill göra efteråt. Jag visste att jag ville bli en naturhumanist när jag slutade nian, nu velar jag mellan tandläkare eller molekylärbiolog.. Hm, svårt val. Men, haha, jag har ju fram tills 15e april på mig. Har tid att tänka :) (Varför är jag nervös? Det här beslutet bestämmer ju liksom bara min framtid. Vad kan gå fel..?? *ångest*)

Vitvalen överlevde plågan :)

Trodde att vi skulle hoppa från trampoliner etc, istället skulle vi simma. Simma superlångt - 2000 satans jobbiga meter. Kanske lätt för en som kan simma ordentligt, men här kommer jag med mitt kassa kärringsim och fick fan ta tre armtag per meter.. Men ändå, jag kämpade på och efter en och en halv timme så hade jag överträffat mig själv och faktiskt klarat uppgiften. Guldmagistern, here I come!
Annars i mitt liv? Det är rätt segt.. Har en massa att läsa till imorgon plus en redovisning att förbereda.. Kanske ska börja? Hm, synd att det är så tråkigt. Kunde inte mina lärare hittat något roligare att läsa än indisk idéhistoria??

Vitval på Aq-va-kul..

Ska snart bege mig till dagens enda lektion. Idag är det skolidrott på Aq-va-kul och vi ska tydligen simma.. Enligt min åsikt så borde det vara förbjudet att tvinga stackars människor att ta på sig badkläder och visa upp sina blekvita kroppar i januari. Jag menar, på vilket sätt hjälper detta ens självförtroende?? Det gör det inte heller bättre att vi ska ta magistermärket som bla inkluderar dykning. Jag, stadsbarn i kropp och knopp, tycker inte om att bada och få vatten i ansiktet, jag tycker inte om att blöta håret och paja frisyren och jag tycker ABSOLUT inte om att få vatten i näsan! Simning är inte min grej, helt enkelt..  Att man sedan känner sig som en uppblåst, strandad vitval hjälper inte heller situationen direkt..

Blä, blä och åter mera BLÄ!!

Påminnelse!

Jag tar studenten den 5e juni. Bara så att ni vet.

Var är alla pojkar??

Tänkte på en sak när jag bläddrade runt mellan favoritbloggarna igår - var är alla bloggande killar? Jag tror inte ens att jag känner till tio stycken :S Är det bara tjejer som drabbats av bloggsjukan eller gömmer sig våra pojkar bara väldigt väl? Hm, hade faktiskt velat ha lite mer blandade åsikter.. Inget fel på tjejer alls, men ändå..

Vad väljer jag?

Manne säger:

jag snyltar lite anteckningar av dej imorron


Stella säger:

jaså? vad får jag i gengäld?


Manne säger:

du kan välja mellan en cheeseburgare, en puss på kinden eller en julgran


Stella säger:

hm, tre ytterst spännande alternativ.. får tänka på det tills imorgon


Vad vill jag ha?? Hmm..


Så känner jag iaf..

Som Natalie Isgren så fint uttryckte det en gång:
"Jag erkänner att skor ger mig en viss tillfredsställelse
- men om nätterna är det honom jag saknar"

Jag kan inte hålla med henne mer


Underbara helg!

Synd att den tog slut så snabbt dock.. Gick i skolan i fredags, en runda på stan och sen så träffade jag Emma lite. Efter det så bar det av till Malmö Stadtsteater och Ola Salo. Hans luddiga och hippa version av Jesus var ju helt oslagbar! Hans röst får mig att skaka i hela kroppen på ett underbart sätt, men jag kan inte prisa endast honom. Killen som spelade Judas gjorde också ett väldigt bra jobb, han hade bättre röstkapacitet än Ola och han sjöng nog nästan mer.. Hm, det enda jag kan klaga på var väl att det saknades dialog. Alla sjöng ju konstant, så det känder mer som en operett än en musikal. Men jag klagar absolut inte! Uppträdandet och hela showen var så himla bra!Lördagkvällen spederades hemma hos Annie ute på landet, som sagt :) Vi bakade, drack vit sangria-soppa, grillade korv på en engångsgrill, tittade på två filmer och åt godis. Camillia frös och försökte tända en brasa i kabinen, men av någon anledning fungerade det inte.. Tog då till drastiska åtgärder och hämtade en yxa som hon sedan försökte använda inomhus.. Betvivlar fortfarande logiken i det besultet. Camilla och Julia försökte sedan supa mig och Annie under bordet, men det var ett kört lopp, haha. Lyckades inte :P Massa skitsnack hör ju till när det är tjejkväll, likaså dregel över snyggingarna i filmerna (herregud, jag låter som Malmös värsta fjortis..) och lite krig med slickepotten efter det att kaksmeten var klar. Vid tretiden inatt (eller imorse??) fick jag äntligen lägga mig och sova på en stor mysig luftmadrass medan Julia och Camilla fick trängas i soffan. Jag sov gott, vettefan hur de hade det. Frukost imorse och sedan bar det hem på de snorhala vägarna till Malmö. Underbar helg, med andra ord. Synd att den tog slut så snabbt bara..

 

  

Äntligen helg

Det är svårt att beskriva hur skönt det egentligen är med några få dagars ledighet.. Jag ska börja min helg med att ikväll gå på Malmö Stadsteater och se Ola Salo i Jesus Christ Superstar :D Det ska bli underbart roligt! Någon annan som sett den innan?

The man, the myth, the..?

Vad är vetenskap?

Skall hålla en redovisning nästa vecka om den här frågan. Där ingår det bla att man ska fråga runt vad allmänheten tycker, och här når jag väl ändå ut till en del folk, inte sant?
Jag vet att frågan "vad är vetenskap?" inte är lika rolig som den fågan jag ställde förra gången om huruvida killar är kåtare än tjejer, men det kan inte vara kul alla gånger. Men svara gärna ändå - Vad är vetenskap för er?

Back to school

Kan inte påstå att jag gillar det, men samtidigt så är det en viss trygghet i rutinerna. Upp på morgonen, dusch, frukost och sedan bussen in till stan för ännu en dag i skolbänken. Inte har det varit en mjukstart heller, en massa läxor redan och jag har bara gått i två ynka dagar. Men det är snart helg iaf, får se vad jag hittar på då.. Planen för tillfället är iaf tycka-synd-om-sig-själv-helg hos Annie ute på landet :) Grilla, basta och baka ska vi göra. Funderar även på lite sing a long till Mamma Mia!-filmen och sen så får vi se om vi kan låsa Camilla ute i kylan så att vi andra kan få sova lite..
Vad annars i mitt liv då? Hm, känner fortfarande ett desperat behov efter ett visst litet äpple från Thomas Sabo, men 900kr kommer att kännas i min redan alltför smala plånbok.. Hur mycket jag än älskar det så känner jag att det är bäst att vänta lite. Vårkollektionen skall tydligen lanseras nu i februari-mars så då kanske det kommer in något riktigt snyggt (kanske t.o.m snyggare än äpplet??). Fast Louise har ju köpt det, så ber jag snällt så kanske jag kan låna det lite och sen kanske bara råka glömma att lämna tillbaka det?? Jag har en plan, haha!
Hm, vad mer i mitt så anspråkslösa liv då? Jo, kom med på startsidan idag :) Trevligt, trevligt. Vill faktiskt sprida budskapet med den boken (Pittstim), tycker verkligen att den är läsvärd faktiskt.

Kanske ska nämna lite smått vad mitt kommande PBL ska handla om? Som om inte kvant-, atom- och kärnfysiken i höstas var nog så handlar det nu om Einsteins relativitetsteori.. Gissa vem som kommer att ligga sömnlös fram tills nästa lov? Jepp, jag.. Men samtidigt, det är så himla intressant! Det svåra är ju att man inte riktigt kan sätta fingret på det, och nu på gymnasiet så har man inte heller tillräckligt med mattekunskaper för att kunna lösa formeln. Istället så får vi sitta och traggla med en massa tankeexperiment istället, och tro mig, det låter lättare än vad det är.. Får väl lägga upp ett exempel nån gång, haha.

Ganska logiskt om man vet bakgrunden iaf, haha

Pittstim

Fick boken "Pittstim" av Ola i julklapp. Anledningen - jag skulle lära mig förstå att det inte är så jävla lätt att vara kille.
Jag har aldrig sagt att det skulle vara lätt - bara lättare än att vara tjej (men samtidigt så är jag hellre tjej, då vet man ju iaf vad och hur andra tjejer tänker). Men nu har jag iaf läst ut den här lilla boken och den var faktiskt bra! Jag vet inte riktigt om jag ändrat uppfattning, mycket är precis som jag förväntade mig och samtidigt så är det på något konstigt sätt väldigt likt tjejernas mystiska värld, bla den livsviktiga hierarkin och hur den formar en.
I boken behandlas ämnen som rädslan för homosexualitet, våld, kvinnosyn, väldtäkter och andra liknadne ämnen. Boken består av 15 kortare berättelser av lika många författare, alla killar/män födda mellan åren 1976-1984. De skriver väldigt personligt och känslorna är tydliga, man förstår verkligen hur de känner i olika situationer. Det är svårt att förklara vad jag tycker om boken, men det var nog en viktig läsupplevelse. Jag tycker att både killar och tjer kan läsa den. Tjejer för att förstå att killarna är lika förvirrade och hjälplösa som oss (om de säger annat så ljuger de) och killar bör läsa den för att förstå att de inte är ensamma om att tycka och tänka  vissa saker.
Många saker och meningar i boken fick mig att skratta. Tex hetsen att bli av med oskulden (och hur mycket killar faktiskt ljuger om det), hur man bäst gömmer porrtidningar och hur mycket man kan vinna på att vara fjolla.
Men det hade ju sina allvarliga bitar också - hur hemsk man känner sig efter man har varit otrogen, hur utnyttjad man kan känna sig efter oönskat sex och hur hemsk vissas kvinnosyn kan vara och vad man kan göra åt det.
Boken är bra på många sätt helt enkelt. Läs den.

Tro mig, du vill läsa den här lilla saken!

En mil i mörker och månsken i avsaknad av diverse kossor

Bulltofta och -8*C. Kallt som fan trots två lager byxor och tre tröjor. Men jag och fjanten kämpade på, gick halvt vilse vid ett antal tillfällen, missade spåret och hamnade nästan i ett kohade utan kor. Massa skitsnack och tjat om hur kallt det var, tror att jag vann, haha. Vet inte hur lång tid vi spenderade där, men det hann bli ordentligt mörkt innan vi hittade tillbaka till bilen. Körde sedan hem honom och sen så blev det ännu en tjejkväll med mamma. Ganska kul kväll, med andra ord :)

Blä för motion!

Ska strax bege mig till Bulltofta med Ola för att promenera en mil. Orkar inte alls, men det mest ironiska är väl ändå att det var mitt dumma förslag xD Ska se om jag kan lura in honom på IKEA istället, därinne är temperaturen behaglig och man kan fika, haha. Jag menar, motion, vem behöver det? Det är mycket roligare att provsitta soffor och hoppa i sängarna hos Ingvar, inte sant?
Hm, men jag antar att motion är ett onödigt (nödvändigt, snarare) ont..

Slut på det roliga

Idag var min sista dag på jobb. Lågkonjukturen som slagit till tvingar Runsven (de som äger oss) att dra ner och självklart är det vi "extringar" som åker först..
Nu kan jag ju iofs passa på att gnälla lite på folket på jobb, särskilt en del kunder.
- Måndagsdamen i all ära, men snälla, öppen anstalt är ingen bra idé..
- Alla kunder som tror att ni ska behandlas som kungligheter. Ställ för fan inte upp en full kundkorg med varor och förvänta er att vi ska tömma den åt er! Gör ni likadant på Ica eller?? Nej, där lägger man upp varorna!
- Nej, jag kan inte göra en jacka billigare bara för att vi har rea på andra varor.
- Ja, sätt spraydeodorant i håret om du känner för det (har fått den fågan typ fem gånger..)

- Nej för fan, man varken pissar eller skiter i provhytterna (har hänt), det gör man på toaletter.

Hm, nu när jag tänker efter så är det kanske rätt skönt att slippa jobba ett tag, har slitit som ett djur de senaste två åren. Kommer att sakna den extra inkomsten dock.


Reklam, haha

Tänkte dela med mig lite här.. Ett gäng från min klass drog iväg till Österrike igår och ska nu åka skidor i några dagar :) Det blir nog en ganska intressant resa, särskilt med tanke på att några är skidfantaster och några andra inte har åkt alls..
Direktuppdatering iaf på slevin-bloggen, skriven av min lilla klasskamrat Manne.. Det blir kul att se hur den här resan slutar, haha.

Haha, lilla värld..

Som en tjej kommenterat i ett inlägg - det är lite inavel i bloggvärlden.. Och nu märkte jag det själv återigen! Har kommenterat en blogg några gånger, inte förrän nu reagerade jag på namnet och kom fram till att jag åkt på samma skidsemester som den här tjejen de senaste fem åren eller nåt.. Lilla värld, inte sant? Skumt att inte heller hon reagerat, haha...

...

"Stella, vi borde inte träffas på ett tag"

Nehe, säger du det? Själv tycker jag att det är en jävligt dålig idé!

Nyår :)

Måste säga att kvällen inte var så hemsk ändå. God mat och god dricka på Big Bowl, en helt godkänd spelserie, slog pappa i skidåkningen (som vanligt, haha) och fina fyrverkerier vid Värnhem. Tyvärr så var den någon dum jävel som smällde en massa precis vid entrén till bowlinghallen, så det blev lite småpanik bland oss som stod där, det flög gnistor och fyrverkeripjäser överallt. Pappa hade otur och hamnade mitt i det. Ren tur att han har rakat av sig håret, annars hade han blivit av med det så mycket gnistor och skit som kom på honom.. brände ett stort hål i hans jacka bla. Men men, dansade lite på den tillhörande nattklubben, jag och Thés släppte loss rejält, haha. Vi har inte varit ute och dansat ihop sedan Bulgarien i somras. Det enda som drog ner kvällen var väl att det att jag kände mig ensam, särskilt vid tolvslaget.. Men vad kan man göra?
Men efter det att Big Bowl stängt så bar det av till min kusin Madeleine. Hon var hemma hos sin kompis Marie så sju stycken av oss som bowlat tryckte in oss i Sillens lilla (jepp, lilla!) bil och rullade iväg. Det var lite trångt, tänker aldrig mer sitta fem pers i ett baksäte :P Men hos Marie så var det mysigt iaf. Kände mig lite underårig dock, typ genomsnittsåldern var väl 25, men jag klagar inte, de var jättetrevliga allihop :) Madde körde hem mig närmare morgonkvisten, då var klockan någonstans mellan 4-5, minns inte riktigt, bara att det var jävligt kallt ute, haha.
Sov sedan som en stock tills halv 2 nångång idag, då fick mamma för sig att väcka mig... Blä. Men jag kan inte klaga på kvällen iaf. Kom bla fram till att drinkarna är billiga på Big Bowl, och deras P2a var gudomlig! Får boka in oss där nästa gång vi ska ut, tjejer!
Vad hände annars för er på nyår? Allt lyckat?

Här är vi vid tolvslaget :) Saknar Neil dock, han gömmer sig.

Glada människor, haha

Vem vinner??

Bästaste vännerna samlade igen :)

Här är jag, haha

RSS 2.0